De svenska fintechbolagen Itello och Metaforce har inlett ett strategiskt samarbete för att erbjuda standardlösningar för kunder inom liv- och pensionsbranschen i Norden.

Itello och Metaforce är två centrala aktörer i det ekosystem av nordiska Insuretechföretag som växer fram i Sverige. Itello erbjuder ett komplett, anpassningsbart affärssystem inom liv och pension och Metaforce levererar lösningar för automatisering och digitalisering av kunddialogen. Syftet med samarbetet är att ge kunderna större möjligheter att skapa personlig anpassade och relevanta meddelanden och dokument via både digitala och postala kanaler.

Pressrelease Itello Metaforce.jpg

”Båda bolagen har en marknadsledande teknologi och ett gediget branschkunnande. Genom att erbjuda en smidig standardiserad integration av våra programvaror och jobba nära varandra kan vi erbjuda pensionsbranschens aktörer kortare time to market för alla typer av kundhandlingar på ett kostnadseffektivt sätt", säger Henrik Allert, ansvarig för digitala lösningar hos Itello.

”Försäkringsbranschen går allt mer mot att använda standardprogramvara i stället för att som förr utveckla egna lösningar. Både Itello och Metaforce har en mycket stark position på den svenska försäkringsmarknaden inom sina respektive områden”, säger Björn Junge, VD för Metaforce, och fortsätter: ”Vi delar många värderingar som bolag och vi brinner verkligen för att erbjuda riktigt bra standardiserade IT-lösningar som hjälper våra kunder att effektivisera sin verksamhet. Med vårt samarbete erbjuder vi tillsammans en verkligt högkvalitativ och mycket kostnadseffektiv lösning”.

Om Metaforce

Fintechbolag grundat 2003. Vi utvecklar programvara och lösningar som automatiserar och digitaliserar kunddialogen för våra kunder. Med våra lösningar kan kunderna snabbt och enkelt skapa personligt anpassade och relevanta meddelanden, dokument och kundhandlingar samtidigt som de sparar tid och pengar. Metaforce har en lång rad av ledande försäkringsbolag och banker som kunder, däribland, Skandia, If, AFA, Bliwa, och Movestic.

Kontakt: Björn Junge, VD Metaforce AB (länk). 070-575 34 51, bjorn.junge@metaforce.se

Om Itello

Fintechbolag grundat 2003. Vi utvecklar affärssystem och digitala lösningar för effektivare administration av pension, livförsäkring och sparande. Med vår breda branschkunskap och kompetens inom systemutveckling bygger vi den nya generationens affärssystem och digitala lösningar för pensions- och försäkringsbranschen. AMF, Folksam, Skandia, SPP, Movestic samt Nordea och Swedbank är några av våra kunder.

Kontakt. Henrik Allert, Ansvarig för digitala lösningar Itello AB (länk). 072-386 93 93, henrik.allert@itello.se

Om Insuretech

Både Itello och Metaforce har uppmärksammats i Handelshögskolans rapport: ”The next wave of fintech – Redefining financial services through technology”. Se figur 7 på sid 31 i rapporten för en definition och taxonomi av begreppet Insuretech. Rapporten kan laddas ned här (länk)